Krämig salsicciapasta med vitt vin, örter och parmesan

Äntligen FREDAG!! Som jag längtat. Ska bara ta det lugnt i helgen, vila och njuta i solen. Köpte penséer idag, så ska plantera dem och göra lite fint ute.

Här kommer recept på en supergod salsicciapasta till helgen, men som funkar lika bra på en vardag. Inget går upp mot en riktigt god pasta!!

Krämig sasicciapasta med vitt vin, örter och parmesan

4 personer
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
Olja till stekning
1 nypa chili flakes
2 msk tomatpuré
1 pkt färsk salsiccia
1 dl vitt vin
1 burk hela körsbärstomater, Mutti
1 nypa socker
1 grönsaksbuljongtärning
Färska örter (persilja, basilika eller timjan)
1 dl pastavatten
1 dl valfri grädde
Salt & peppar
1 näven finriven parmesan

GÖR SÅ HÄR: Hacka vitlök och rödlök och stek i olja i en panna. Tillsätt chiliflakes och tomatpuré och låt fräsa i 5 minuter. Gröp ur och tillsätt färsk salsiccia. Fräs vidare. I med vitt vin och låt koka ett par minuter, vinet ska nästan koka bort helt. I med burktomater, socker och grönsaksbuljong. Tillsätt sedan hackad färsk persilja, basilika, timjan eller andra valfria örter. Tillsätt pastavatten och grädde och låt koka. Tillsätt mer grädde om du vill ha mer såsighet. Salta och peppra. Tillsätt parmesan mot slutet och blanda sedan ihop med nykokt pasta. Toppa med mer parmesan och örter. Sen bara att njuta!!

Receptet kommer från mat_stockholm på IG.

Lämna en kommentar