Korvgryta á la Forsell

Måndag betyder korv på matsedeln här hemma. Har sett den här rätten florera förbi, men har aldrig testat tidigare. Supergod gryta verkligen! Kanske lite ovanligt med dill till falukorv, men det och aromatkryddan gör sig riktigt bra ihop. Servera med pasta eller ris.

Korvgryta á la Forsell

4 personer
400 gram falukorv
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2,5 dl mjölk
35 gram vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
3 msk senapsrelish (se nedan)
1 msk dill, hackad
Salt efter smak
Vitpeppar efter smak
Aromatkrydda efter smak

Senapsrelish
2 msk bostongurka (jag använde bostonsquash – har ett gott recept på det här)
1 msk bordssenap
0,5 krm cayennepeppar
2,5 krm gurkmeja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Gör en redning av mjölet och lite av vattnet.
  2. Blanda ihop gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish.
  3. Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelishen. Tillsätt redningen under omrörning. Sjud i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt den strimlade falukorven. Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.

Receptet kommer från Koka ihop.

Lämna en kommentar