Krispig lax i krämig parmesansås

Go´kväll! Här kommer en bubblare och just nu en av mina topp 3 laxrätter. Dessutom går den snabbt att laga (ca 15 minuter) och innehåller bara 5 huvudingredienser.

Krispig lax i krämig parmesansås

4 portioner
500 g laxfilé, fryst
Olivolja
3 dl havregrädde (eller valfri matlagningsgrädde)
100 g parmesanost
1 citron (+ ev 1 extra för dekoration)
1 kruka gräslök
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min per sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
  2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
  3. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.
  5. Dekorera laxen med grillad citron och lite extra riven parmesanost. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis och gärna en grönsallad.

Receptet kommer från Mathem, men har justerat det något.


Lämna en kommentar