Så bygger du upp en god charkbricka

Något som alla i vår familj gillar är charkbricka. Det finns något som passar alla. Här kommer tips på hur du bygger upp en god bricka. Jag brukar variera lite från gång till gång beroende på vad som finns hemma. Börja med att placera ut i grupper och bygg på eftersom tills att inga hål finns kvar.

Charkbricka

6 personer (förrätt/tilltugg till drinken)
100 g breasola
100 g prosciutto
1 fuetkorv
100 g salami
1 brieost
1 hårdost
1 burk gröna oliver
1 frp minimozzarella
1 burk cocktailkapris
1 burk cornichons
1 burk tapenade med soltorkade tomater
1 burk grön pesto
1 liten burk marmelad
Vindruvor
Passionsfrukt
Salta mandlar
Färska fikon
Ostkex
Fröknäcke
Färska örter till garnering

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att ta ut ostarna från kylen, så att de hinner bli rumstempererade och skär upp fuetkorven. Fördela ut ostarna på en fin bricka eller skärbräda. Bygg vidare med chark i grupper och ställ ut glasburkar med marmelad, tapenade, pesto och marmelad. Lägg upp mozzarella, oliver och kapris i skålar och ställ ut alternativt lägg direkt på brickan. Lägg sedan ut kex och knäcke. Fyll till sist ”hålen” med mandlar och frukt, klyfta gärna fikonen och dela passionsfrukten.

Lämna en kommentar