Idag blev det en riktig kaloribomb till middag, grillchipsgratäng. Är det lördag, så är det. Har gjort en annan grillchipsgratäng med kyckling tidigare, men den här var rökig och med köttfärs.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Grillchipsgratäng
4 personer
1 påse grillchips
500 g köttfärs
1 gul lök
3+2 vitlöksklyftor
1 dl barbequesås med chipotle
0,5-1 msk sambal oelek
3 dl crème fraiche
Riven ost
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 250 grader. Häll hälften av chipsen i en smord ugnsform.
Finhacka den gula löken och vitlöken och fräs tillsammans i en stekpanna tills löken blir gyllengul. Tillsätt köttfärsen och stek den tillsammans med löken. Rör ner barbequesås och sambal oelek. Salta och peppra. Häll köttfärsen över chipsen i gratängformen.
Blanda crème fraiche tillsammans med 2 vitlöksklyftor, salt och peppar. Bred ut crème fraiche-blandningen över köttfärsen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg.
TIPS! Låt inte gratängen stå för länge med det blöta över innan du ställer in den i ugnen, då blir chipsen väldigt mjuka. Det är godare om de får behålla lite av sin krispighet.
Receptet kommer ursprungligen från Matglädje med Jessica, men jag har justerat det något.