Godaste gulaschsoppan

Den här gulaschsoppan är nog den godaste jag vet. Mamma och pappa bjöd på den när jag fyllde år. Det är även ett årligt middagsinslag när vi åker till fjälls. Finns inget godare att äta en härlig och frisk vinterdag, inne eller ute.

Gulaschsoppa

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1/4 rotselleri
3 potatisar, råa
200 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk mejram
1 1/2 tsk kummin
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
2 kycklingbuljongtärningar

GÖR SÅ HÄR:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala potatisen och skär paprika, selleri och potatis i tärningar. Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar