Krämig tacogratäng

Vilken mysig dag vi haft. Först padel på förmiddagen och sen en tur på längdskidorna på eftermiddagen. Så härligt med snö, nu hoppas vi bara att den stannar ett tag.

Den här tacogratängen åt vi på trettondagen. Både väldigt god och vacker med chipsen runtomkring. Servera med goda tillbehör.

Krämig tacogratäng
Tacogratäng

Tacogratäng

4-5 personer
600 g blandfärs
1 påse tacokrydda
1 gul lök, hackad
1 vitlök solo, riven (2-3 vanliga vitlökssklyftor)
150 g Cantadou vitlök & örter
2 dl crème fraiche
1 burk hot tacosås
Riven ost
Ev. sambal oelek
Körsbärstomater
Majs
Chili
Tortillachips

GÖR SÅ HÄR:
Stek löken så att den blir mjuk. I med färsen och stek på. Häll i kryddmixen och vitlöken och blanda runt. Häll över färsen i en ugnsform.

Blanda ihop Cantadou, créme fraiche, tacosås, ca 1 dl riven ost och ev. lite sambal oelek. Häll detta över färsen och toppa med mer riven ost, halverade tomater, majs och chili.

In i ugnen ca 20-30 minuter på 200 grader. Stick ner tortillachips runt färsen efter att du tagit ut formen ur ugnen, annars bränns dem.

Servera med en god sallad, mer tortillachips och en god guacemole.

Receptet kommer från Matborgen.

Lämna en kommentar