Glöggtilltugg till advent

I år blir det inga stora glöggmingel. Istället blir det till att mysa extra mycket med familjen eller att mingla utomhus.

Har ni testat Blossas Sparkling & Spices Classic Red? Supergott och festligt! Som ett juligt bubbel. Drack det ikväll som fördrink till goda tilltugg. Recepten hittar du nedan.

Pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad

Ca 20 st
1 pkt Pågen Gifflar pepparkaka
100 g valfri ädelost av hög kvalitet (jag älskar gräddädel)
0.5 dl fikonmarmelad
Färska rosmarinkvistar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär varje giffel på mitten på längden.
  2. Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan neråt.
  3. Skär en liten bit ädelost och lägg på varje skiva.

Receptet kommer från Elle Mat och Vin.

Breasolakorgar med ostkräm

18 stycken
9 bresaolaskivor, ca 70 g (lufttorkat nötinnanlår)
100 g naturell färskost, t. ex. philadelphiaost
1 dl crème fraiche
2 msk strimlad basilika
Salt & peppar
6 miniplommontomater
1 msk olivolja
1 tsk honung
2 msk pinjenötter

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Dela bresaolaskivorna på mitten och lägg en halv skiva i varje fördjupning i en minimuffinsplåt som små korgar. Tillaga i ugnen i ca 8 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna i formarna.

Vispa ihop naturell färskost och crème fraiche till en tjock kräm. Smaksätt med strimlad basilika, salt och peppar.

Skiva 6 miniplommontomater och stek dem i en stekpanna med olivolja. Tillsätt honung, salt och peppar.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Spritsa en klick färskost i varje korg och toppa med tomater och rostade pinjenötter.

Lämna en kommentar