I år blir det inga stora glöggmingel. Istället blir det till att mysa extra mycket med familjen eller att mingla utomhus.
Har ni testat Blossas Sparkling & Spices Classic Red? Supergott och festligt! Som ett juligt bubbel. Drack det ikväll som fördrink till goda tilltugg. Recepten hittar du nedan.
Pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad
Ca 20 st
1 pkt Pågen Gifflar pepparkaka
100 g valfri ädelost av hög kvalitet (jag älskar gräddädel)
0.5 dl fikonmarmelad
Färska rosmarinkvistar
GÖR SÅ HÄR:
- Skär varje giffel på mitten på längden.
- Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan neråt.
- Skär en liten bit ädelost och lägg på varje skiva.
Receptet kommer från Elle Mat och Vin.
Breasolakorgar med ostkräm
18 stycken
9 bresaolaskivor, ca 70 g (lufttorkat nötinnanlår)
100 g naturell färskost, t. ex. philadelphiaost
1 dl crème fraiche
2 msk strimlad basilika
Salt & peppar
6 miniplommontomater
1 msk olivolja
1 tsk honung
2 msk pinjenötter
Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Dela bresaolaskivorna på mitten och lägg en halv skiva i varje fördjupning i en minimuffinsplåt som små korgar. Tillaga i ugnen i ca 8 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna i formarna.
Vispa ihop naturell färskost och crème fraiche till en tjock kräm. Smaksätt med strimlad basilika, salt och peppar.
Skiva 6 miniplommontomater och stek dem i en stekpanna med olivolja. Tillsätt honung, salt och peppar.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Spritsa en klick färskost i varje korg och toppa med tomater och rostade pinjenötter.