Premiärgrillning

I helgen tog vi äntligen fram grillen. Här i norr har det varit så kallt och blåsigt de senaste veckorna och det är ju trots allt härligare att grilla om det är skönt ute. Använde sous viden och grillade entrecote. Det blev så mört och gott! Skivade först köttet i 1-2 cm tjocka skivor och lät det ligga 1,5 h i 65 grader (medium/well done). Sedan penslade vi bara med marinad och vände skivorna på grillen för att få fina ränder. Till köttet åt vi krossad potatis med vitlökssmör, tryffelmajo och en grönkålssallad. Gjorde även ett av mina favorittillbehör till grillat, chimichurri. Recept på det hittar du här.

Jag brukar kolla tider för sous viden här.

Entrecote och krossad potatisKrossad potatis med vitlökssmör

Krossad potatis med vitlökssmör

6 personer
1,2 kg färskpotatis
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den precis är mjuk, ca 8 minuter. Under tiden som potatisen kokar, smält smöret. Skala och pressa i vitlöken. Ställ åt sidan. Häll bort vattnet från potatisen och låt den ånga av en liten stund. Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med en sked, så att de plattas till något. Fördela vitlökssmöret över potatisen. Strö flingsalt och timjan över potatisen. Rosta i ugnen 30-40 minuter.

Krossad potatis och grönkålssallad

Grönkålssallad med fetaost

100 g färsk grönkål
1/2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
Rödkål
Körsbärstomater
1/2 pkt fetaost (75 g)
1 liten rödlök

GÖR SÅ HÄR: Plocka grönkålen från stjälkarna. Krama den med händerna i en stor serveringsskål med olja och salt, så att kålen mjuknar något. Strimla rödkålen, halvera tomaterna och skiva rödlöken. Blanda ner tillsammans med grönkålen. Smula över fetaosten.

Lämna en kommentar