Krämig falukorvsgratäng

Här håller vi oss ständigt uppdaterade om hur spridningen av covid-19 utvecklar sig. Planen är nämligen att åka till Liverpool nästa vecka, men nu vet vi inte om vi kommer iväg. Idag har ju Folkhälsomyndigheten höjt risken för smittspridning i samhället till den högsta nivån.

Här kommer det goda korvreceptet som jag nämnde igår på Instagram. Måndagar är vår korvdag och ibland behövs det lite variation på rätterna.

Krämig falukorvsgratäng

5-6 personer
1 falukorvsring (800 g)
2 stora tomater
2 gula lökar
150 g lagrad ost, t.ex. Grevé eller Västerbotten
3-4 msk tomatpuré
1-2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°. Skiva falukorv och lök samt klyfta tomaterna. Riv osten. Lägg korvskivorna lite omlott i en ugnsfast form. Strö över löken och tomatklyftorna. Klicka ut tomatpuré och senap lite överallt i formen. Blanda grädde och kalvfond med chilisås. Krydda med salt och peppar. Häll ner blandningen i formen, strö över osten och skjuts in i ugnen i ca 30 minuter. Servera exempelvis med potatismos.

Lämna en kommentar