Bjöd även på daimtårta när jag fyllde år. Den här ljuvliga varianten är snabb att svänga ihop och kan dubblas eller tredubblas i långpanna om man är många.
Daimtårta
Ca 10 personer
2 ägg
2 dl socker
100 g mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl grädde
1 msk kakao
1 dubbeldaim, grovhackad
GÖR SÅ HÄR: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandelmjöl och bakpulver med stora luftiga tag. Häll smeten i en 24 cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader ca 25 min. Vispa grädden med kakaon och bred lite slarvigt över kakan. Grovhacka daimen och strö över. Klart att servera!
TIPS! Gör du dubbel sats passar en långpanna som är ca 22×34 cm. Tredubbel sats passar i en stor långpanna. Botten kan förberedas dagen innan. Täck den och förvara svalt.