Skulle kunna leva på räkbakelser. Så perfekta att förbereda till en lite senare middag. Då brukar jag göra så att det räcker till två var :). Bakelserna kan gärna stå över natten i kylen och gotta till sig. Då blir de ännu saftigare och godare.
Räkbakelser
4 personer (2 personer om ni vill ha 2 bitar var)
16 skivor formfranska fullkorn, i rundlar
Fyllning
200 g skalade räkor
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 dl Hellmann’s majonnäs
Salt & peppar
Garnering
Turkisk yoghurt
Räkor
Isbergssallad, finhackad
Löjrom eller stenbitsrom
1 citron, i halvmånar
Färsk dill
Gör så här: Finhacka räkorna, men spar några till garnering. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak. Bre röran på 12 brödskivor.
Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser. Lägg på de 4 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager turkisk yoghurt. Krossa ostbågarna och strössla på kanterna. Toppa med finhackad isbergssallad, löjrom, några räkor, citron och dill.
Mmm lät gott! Hittade hit, när jag googlade på ” räkbakelse ”. Min mormors flicknamn var Gradin.
// Anna
Vad roligt att du hittade hit! Ledsen att jag inte svarar förrän nu. Har renoverat kök under hösten och inte haft tid för så mycket annat. Tog Gradin när jag gifte mig, tycker det är så fint. Testade du räkbakelsen? Kram till dig Anna <3