Nationaldag

Hur firade du nationaldagen? Min goda gärning idag var att jag hälsade på lilla farmor. Vi satt ute i solen och drack kaffe och åt sockerbullar. En fin stund. Bara hon och jag, vilket inte blir så ofta.

Krustader-beskuren

6juni2-beskuren

På eftermiddagen blev det ett glas rosé i solen och krustader med vispad creme fraiche i botten, lite hackad röd lök och en räka i. TIPS: Smält lite smör, pensla botten och ställ i kylen en stund innan du fyller dem, då slipper du att de blir så blöta i botten.

6juni-beskuren

Till middag blev det grillad fläskytterfilé, majs, potatissallad och tzatsiki. Jag har en favoritmarinad som funkar på allt. Blanda 1 dl olja, 1/5 dl soja, pressad vitlök, salt och peppar. Så enkelt!

I potatissalladen hade jag kokt färskpotatis, feta, soltorkade tomater, oliver, olja från tomaterna, flingsalt och peppar . Kvällen avslutades med färska jordgubbar och glass. Såå gott och såå mätt!!

Lämna en kommentar