Hög och fin lasagne

Download PDF

Här kommer mitt godaste recept på lasagne. Har tagit till med måtten så att den ska bli riktigt hög med många lager. Jag brukar fuska med såsen, men den kan man naturligtvis göra själv.

Lasagne med 4 lager

Lasagne

4-5 portioner
600 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano, basilika och/eller timjan
Salt & peppar
1 grönsaksbuljongtärning (jag tycker den på burk är väldigt smidigt)
Ev. lite vatten
12 lasagneplattor
2 förpackningar färdig ostsås
Riven ost

Lasagne med 4 lager

Sätt ugnen på 225 grader. Skala, hacka och fräs löken och vitlöken mjuk i en stekpanna. Lägg i köttfärsen under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, salt, peppar och buljongtärning. Låt det puttra ca 5 minuter. Värm ostsåsen. Smörj en ugnsform och bred ett lager ostsås i botten. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärssås (4 lager) i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås. Strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *