Söndag och fisk

Igår träffades ledarna i Tims hockeylag med familjer hemma hos Fahléns. Det var första gången vi var där. Huset var helt magiskt, som en herrgård med stora rum och högt i tak. Köket hade stora glasdörrar som vette ut mot en sjö, braskamin, två stora öronlappsfåtöljer, ett gå-in-i-skafferi och ett gigantiskt matbord.

De bor ganska nära stugan, så vi sov där. Jag körde. Stella och Milly var med mormor & morfar hela kvällen.

Fahlens

Söndag är väl en ypperlig dag att äta fisk på. Förra söndagen åt vi den här fiskrätten som jag hittade hos Gourmetmorsan. Hur gott som helst! Till gjorde vi duchessepotatistoppar.

Fiskarhustruns-torskrygg-1

Fiskarhustruns torskrygg

4 portioner
4 torskryggfiléer
Salt &peppar
1 paket bacon
1/2 purjolök
1 burk champinjoner

Sås
2 burkar creme fraiche
0,5- 1 tsk cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2-3 msk hummerfond
2-3 msk hackad dill

Duchessepotatis

1 kg mjölig potatis, kokt och skalad
3 msk smör
2 ägg
Eventuellt värmd mjölk
Salt & peppar
Tyll och spritspåse

Börja med att skala och koka potatisen. Strimla bacon och purjolök. Tillsätt champinjoner och stek allt i några minuter tills de fått fin färg. Lägg i ugnsfast form. Salta och peppra torsken och lägg ovanpå bacon, purjolöken och champinjonerna. Blanda ingredienserna till såsen och häll över fisken. Ställ in formen i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.

Kör den kokta potatisen genom en potatispress. Rör i smör och knäck i äggen. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite värmd mjölk. Smaka av med salt och peppar. Spritsa mostoppar på en plåt och sätt in i ugnen de sista 10 minuterna som fisken är i ugnen. Jag sänkte graderna lite och satte på varmluften.

Garnera fisken med räkor och dill. Servera genast.

Lämna en kommentar