Mysig födelsedag med nära och kära

Efter en vilodag var det dags för födelsedag. Bakade och förberedde allt före jul, så det var bara att ta fram ur frysen. Så skönt! Det enda som jag fixade i morse var nötmarängtårtan.

Fika4 (1 av 1)

Är så glad och tacksam över alla gratulationer från familj, släkt och vänner. Vi körde två sittningar för att rymmas bättre. Fick bland annat en ny golfbag, pengar, Ritualsprodukter och blommor.

Linda (1 av 1)

Fika5 (1 av 1)

Ida bjöd på så himla goda bullar i Stockholm sist som jag testade att göra. Man bakar med en fördeg som sedan ska jäsa över natten. Lite omständigare, men så sjukt goda! Mycket smak av kardemumma.

Bullar (1 av 1)

Kakor (1 av 1)

Kakor1 (1 av 1)

Blev nostalgisk och gjorde en nötmarängtårta. Kommer ihåg att mamma gjorde något liknande när jag var liten. Himla god om man inte har nötallergiker på besök. Gjorde 1 1/2 sats i en mindre långpanna.

Tarta (1 av 1)

Nötmarängtårta

10 bitar
175 g hasselnöt
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk smör
2 msk ströbröd

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pulverkaffe
2 msk kakao
250 g delade jordgubbar eller andra bär
0,5 dl blad från färsk mynta

Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner nötterna i äggblandningen. Fördela smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Vispa grädden med strö- och vaniljsocker. Stöt pulverkaffet i en mortel, rör ner i grädden. Ta ur nötbottnen ur formen. Bred över grädde, pudra med kakao och garnera eventuellt med jordgubbar och myntablad.

Receptet är från Coop.

Spel1 (1 av 1)

Brorsan och Ida stannade och åt middag och spelade spel. Tim och Stella fick Quizmysteriet i julklapp, så det testade vi. Kul att spela alla tillsammans.

Spel2 (1 av 1) Spel (1 av 1)

Lämna en kommentar