Rester från gårdagen

Hej! Första dagen på det nya året har börjat lite segt. Kom i säng vid 03 inatt, så vi har hängt i soffan mest hela dagen. Återkommer lite senare med ett inlägg från nyårsafton.

Den här dagen äts det mest pizza på hela året. Ungefär 1 miljon pizzor bakas på pizzeriorna runt om i Sverige. Hade några bitar oxfilé över från nyårsmiddagen igår, så vi gjorde oxfilépizza till middag. Även om köpt pizza är gott är hemmagjord så mycket godare.

Oxfilepizza (1 av 1)

o

Oxfilepizza1 (1 av 1)

Blanda ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Gör pizzasalladen och tomatsåsen under tiden. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna med olja och bred över tomatsåsen. Lägg på toppingen; riven ost, lök och tomat. Sätt in i ugnen 5 minuter. Ta ut pizzan och lägg på oxfilén. Sätt in i ugnen ca 5 minuter till, tills att osten smält och kanterna fått lite färg. Servera med pizzasallad och vitlökssås.

Lämna en kommentar