Födelsedagar, lyxig lasagne och lite TV-puck

Pustar ut i soffan efter en intensiv helg. Ikväll har vi varit i Ö-vik och hejat fram Ångermanland till TV-pucksegrare. Barnens kusin Anton var med. Riktigt spännande match! Ångermanland vann med 5-4.Igår fyllde mamma år, så på dagen var vi där och grattade henne. Sedan på kvällen hade Tim hockeykalas på ishallen. De spelade match, hade strafftävling och fikade en massa gott.

Mamma bjöd på en så himla god födelsedagslasagne till lunch. Recept kommer här. Dubbla köttfärssåsen och gör 1,5 sats av bechamelsåsen för att göra i en stor långpanna.

Lyxig lasagne

Lyxig lasagne

6 personer
1 pkt lasagneplattor
3 skivade tomater
1 pkt tunt skivad mozzarella
Riven parmesan

Köttfärssås
5 hg köttfärs
1 hackad, gul lök
1 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk Barilla olivsås
1,5 msk timjan

Bechamelsås
3 msk smör
5 msk mjöl
3 dl mjölk
5 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar

KÖTTFÄRSSÅS: Fräs lök och tillsätt köttfärsen. Tillsätt sedan de andra ingredienserna till köttfärssåsen och låt puttra ihop några minuter.

BECHAMELSÅS: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser till bechamelsåsen och sjud på svag värme tills den är tillräckligt krämig.

MONTERING: Börja med bechamelsås i botten på en smord form. Lägg sedan lasagneplattor, köttfärs och bechamelsås igen. Det ska bli två lager med lasagneplattor och två med köttfärs. Avsluta med bechamelsås. Toppa med tomatskivor, skivad mozzarella och riven parmesan. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Garnera med några färska basilikablad.

OBS! Om du använder färska lasagneplattor kan du minska tiden till ca 20 minuter eller tills den får färg.

Redigerat 201123
Redigerat 220115

Lämna en kommentar