Räkceviche och stugsista

Vilken helg det har varit! I lördags utnyttjade vi solen till max. Jag och Tim spelade Nordeas partävling. 5 1/2 timme tog det. Spelade jättebra trots att det var min första 18-hålsrunda för säsongen. Vi lyckades få ihop 40 poäng. Det var höga scorer, så det blev inget pris tyvärr.

Stefan spelade också, så Milly var med mamma och pappa. Hade pumpat i förväg, så hon fick testa att dricka ur flaska för första gången. Blev lite orolig när rundan drog ut på tiden, men det gick hur bra som helst. Skönt att veta till andra gånger.

Nordeas partävling 2015
Nordeas partävling 2015

Senare på kvällen hade vi stugsista. Älskar att se alla marschaller fladdra i höstmörkret. Skönt att det fortfarande var så pass varmt. Vissa år har det varit riktigt kyligt.

Stugsista
Mys med Millymus

Vi gjorde förrätten, räkceviche. Så gott med det syrliga mot det söta och starka. Har verkligen snöat in på koriander. Extra kul att den är egenodlad. Till varmrätt gjorde mamma en jättegod oxfilé och potatissallad.

Räkceviche

Räkceviche

4 personer
2 avokador
2 salladslökar
200 g skalade räkor
1 dl hackad koriander
2 dl tärnad mango (färsk eller fryst)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Citrusmarinad
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl färskpressad limejuice

Börja med citrusmarinaden. Dela och kärna ur chilin. Mixa chili, vitlök, olivolja, citron- och limejuice. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i små tärningar. Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda räkor, avokado, salladslök, koriander, mango, salt och peppar. Blanda med citrusmarinaden precis före servering.

Stugsista

Lämna en kommentar