Godaste chokladbollen

I Stellas Minsta bakboken finns de absolut godaste chokladbollarna. I sommar har det ätits en och annan chokladboll. Tim och Stella bakade en del när det var dåligt väder. De här chokladbollarna hade vi även på dopet. Sött blir det också när man lägger dem i små formar.

Godaste chokladbollen

Stellas chokladbollar

Ca 25 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk apelsinjuice
1 tsk vaniljsocker
Ca 1 1/2 dl pärlsocker, riven kokos eller strössel

Blanda rumsvarmt smör och strösocker. Häll i havregryn, kakao, apelsinjuice och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Häll upp pärlsocker, riven kokos eller strössel i en djuptallrik. Ta små klickar av smeten och rulla till bollar. Rulla bollarna i strösslet och ställ svalt.

Mums!

2 tankar på “Godaste chokladbollen”

  1. Ser väldigt goda och tjusiga ut! Vad har du för typ av formar till bollarna? och var är dom köpta? Håller på och planerar dopet och blev inspirerad! Kram! /Sandra

    Svara
    • Förstår att du är mitt uppe i planeringen, kul! Det är kakformar/minimuffinsformar som jag köpt på Järnia :). Tänkte lägga ut en servettvikning imorgon som är väldigt fin på dop. Och enkel. Om du inte tänkt göra såna där pillriga små skjortor förstås. Kram

      Svara

Lämna en kommentar