Väldans goda chokladkakor

Jag är väldigt svag för choklad och det har jag alltid varit. Den här kakan kommer jag ihåg från det att jag var liten. En av mammas favoriter som jag älskar!! Gjorde den när Stella fyllde år.

Havrekaka (1 av 1)

Chokladrutor

Ca 20 st
9 dl havregryn
3 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
300 g smält smör
3 äggvitor

Blanda havregryn, socker, vaniljsocker och kakao. Smält smöret och häll över blandningen. Rör om och låt svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda i det. Bred ut smeten i en smörad och bröad form, (35×24 cm). Grädda i ugnen på 200 grader 8-10 minuter. Skär i rutor när kakan svalnat något.

3 tankar på “Väldans goda chokladkakor”

  1. Hej! Jag tror din mor fick receptet för länge sen. Martins favorit. Har tappat receptet men nu kan jag ju kolla på ditt.

    Svara

Lämna en kommentar