Godaste pastan på länge

Den här fläskfilépastan ligger högst upp på listan just nu. Den krämiga peston är bara sååå god!! När man lägger upp det på ett fat ser det väldigt inbjudande ut. Lyxigt att bara hämta färska kryddor på altanen.

Flaskfile (1 av 1)

Pasta med fläskfilé, parmaskinka och krämig pesto

6 portioner
Färsk pasta till 6 portioner, t.ex. tagliatelle
800 g-1 kg fläskfilé
1 1/2-2 hg parmaskinka
1 förpackning körsbärstomater
1-2 nävar rucola
1/2 dl cashewnötter, naturella
Smör
Salt och peppar

Krämig pesto
1 kruka basilika
2 dl grovriven parmesan
1-2 dl cashewnötter, naturella
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
2-3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden fläskfilén i smör. Salta och peppra.

Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några hela blad av basilikan och lite parmesanost till servering.  Finhacka eller pressa ner vitlöken och avsluta med att röra i havregrädden. Smaka av med salt och peppar.

Värm peston i en kastrull före servering.

Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston. Blanda runt och lägg på kött, skinka, tomater i halvor och sallad. Strö över grovt hackade cashewnötter och lite grovriven eller hyvlad parmesan. Avsluta gärna med några hela, fina basilikablad som dekoration.

Lämna en kommentar