Flädersaft

Är så glad! Har lyckats göra egen flädersaft för första gången. Barnen älskar den. En sats räckte till ett par flaskor i kylen och några halvliters petflaskor i frysen för att ta fram i vinter.

TIPS! Varm flädersaft är supergott i längdskidspåret!

Flädersaft

Flädersaft

Ca 2 1/2 l saft
20 klasar väl utslagna fläderblommor
1 1/2 l vatten
2 l strösocker (1,7 kg)
2 citroner (skal + saft)
50 g citronsyra

Flädersaft

GÖR SÅ HÄR: Koka ihop vatten och socker till en simmig sockerlag i en stor kastrull. Lös upp citronsyran i lite sockerlag i ett glas eller liten skål. Rör sedan ner i resten av sockerlagen. Tvätta och borsta citronerna. Riv citronskalet och tillsätt i sockerlagen. Pressa i citronsaften. Rör om och slå den heta sockerlagen över blommorna i en stor kruka eller bunke. Ställ svalt i cirka fem dygn. Sila saften genom en saftduk eller kaffefilter och tappa sedan upp i flaskor.

Flädersaft

Lämna en kommentar