Vi fick ett nytt sommarhus

Idag blev vi klara med sista väggen på stugan. Vi har målat om från rött till vitt. Det är ett tacksamt hus att måla. Inte så högt. Vi började för ungefär två veckor sedan, så det har gått riktigt snabbt. Nu är det bara staketet runt trappen ner till källaren kvar.

Har egentligen inte tidigare tänkt på vad ett snyggt tak kan göra på ett hus. När man snyggar till fasaden blir taket väldigt tydligt.

Taket är ett gråsvart betongtak som är väldigt gediget, men som inte sett så märkvärdigt ut mot röd fasad. Nu när vi målat om blev taket plötsligt mycket snyggare. Det känns som vi fick ett helt nytt hus!

Ommalat-2

Ommalat-1

Ommalat

Ommalat-3

Vitmalat-1 (1 av 1)Före

Vitmalat-2 (1 av 1)

Förra sommaren målade vi om radhuset i stan. Då blev vi jättesugna på att byta ut det svarta, nötta eternittak som är där. De som bodde där tidigare skottade taket ofta, vilket gjorde att takpannorna nöttes och tappade färg. När vi sedan satte igen två takfönster som läckte med plåt ser det dessutom ut som ett lapptäcke.

Jag och Stefan har åkt runt och tittat på olika tak för att få idéer om vad vi skulle kunna göra den dagen vi byter. Tyvärr är det inget som samfälligheten planerar att göra, det får vi i så fall göra själv. Eftersom det är eternit är det särskilda bestämmer om hur det får hanteras. Vi har sett ett radhusområde som också haft eternittak, men som lagt plåt över. Jättesnyggt! Så just nu lutar det åt ett sånt.

Går du också i takbytartankar kan du läsa mer här.

Lämna en kommentar