Tacogratäng

Idag blev det en omtumlande morgon. Ammade Milly vid 05.30. När hon somnade lade jag ner henne i sängen. Vid 06-tiden vaknade jag av att hon lät så konstigt. Tog upp henne och då rann det gult slem ur näsan och munnen. Hon kippade efter luft och kroppen var alldeles spänd. Efter ett tag började det komma vitt, slemmigt skum. Jag fick panik och bad Stefan ringa 112. Min första tanke var att hon fått epilepsi.

Det slutade med att jag och Milly fick åka ambulans till Sundsvalls sjukhus. Kände mig så maktlös när jag såg den lilla kroppen på den stora britsen i ambulansen. Glömmer inte orden när de bad mig spänna säkerhetsbältet för nu skulle det gå undan. När vi lämnade bostadsområdet åkte sirenerna på. I bilen fick hon syrgas och de höll hela tiden koll på andningen genom någon liten grej som de satte på tån. Som tur var piggade hon på sig i bilen och det slutade att komma skum.

När vi kom fram till barnavdelningen (vi åkte dit istället för till akuten när situationen inte längre bedömdes akut) fick vi träffa en barnläkare som konstaterade att det förmodligen var kräk som hon dragit tillbaka i halsen. Tydligen ska bebisar klara att hantera det, men när det handlar om andningen är man inte så kaxig. Då ringer man gärna en gång för mycket! Efter att vi stannat en timme för observation fick vi åka hem. Skönt!

Tänkte passa på att posta receptet på middagen vi åt idag: Jättegod och krämig tacogratäng. Har du inte testat tacogratäng tidigare tycker jag absolut att du ska göra det. Ibland är det gott med lite variation på tacos.

Tacogratäng

Tacogratäng

4-5 personer
600 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda
1 tärnad paprika
1 burk passerade tomater
Salt & peppar

Topping
2 dl lätt creme fraiche
200 g Philadelphiaost
1/2 hackad purjolök
Riven ost

Tillbehör
Tacochips
Isbergssallad

Fräs lök och vitlök i en stekpanna. Lägg i färsen och stek ett par minuter. Tillsätt tacokrydda, paprika och passerade tomater. Smaka av med salt och peppar. Koka upp under omrörning.

Blanda creme fraiche, Philadelphiaost och purjolök.

Häll tacoröran i en gratängform och bred toppingen över. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen på 200 C och ta ut den först när osten smält. Servera med isbergssallad och tacochips.

3 tankar på “Tacogratäng”

  1. Men herrejösses vad otäckt Linda. Vilken himla tur att allt ordnade upp sig, men det måste ha varit långa hemska minuter och så chockerande. Då kan vi andas ut ! Hoppas ni nu får en lugn helg för att återhämta er.
    Kramen!

    Svara

Lämna en kommentar