Mello och premiärgrillning

Var det någon mer än oss som kollade på Mellofinalen igår? Vi var grymt peppade och tävlade familjevis, Åström/Wik vs Gradin. Vi skulle tippa placeringar på alla och jag satte fem inklusive Måns! Stefan och jag tippade ganska lika, så vi tog hem familjesegern.

Mellomys

Som förrätt hade vi lite olika tilltugg som parmesanost, rädisor och oliver. Vi testade även det här vitlöksbrödet som blev en hit. Jättegott och sitta och plocka bitar ifrån.

Vitloksbrod (1 av 1)

Blommande vitlöksbröd

1 stort vitt bröd
2-3 vitlöksklyftor
1 msk flingsalt
1 knippe persilja
250 g mjukt smör

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i ett rutmönster, nästan helt igenom. Det ska hålla ihop i botten. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Mosa dem med sidan av knivbladet så att du får en pasta. Hacka persiljan. Rör ihop vitlöken med saltet, persiljan och smöret. Fördela det mellan brödbitarna och linda dubbla folieark runt. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och servera genast.

Graddrostad-potatis (1 av 1)

Vi premiärgrillade faktiskt, entrecote. Blev inspirerad av det fina vårvädret. Det var bara det att när det var dags att grilla hade det hunnit bli både mörkt och kallt :).

Köttet gned vi in med salt, svartpeppar, grönpeppar och kryddpeppar. Trots att det var svårt att se i mörkret tycker jag Stefan lyckades väldigt bra med grillningen. Till köttet åt vi gräddrostad potatis, rödvinssås, beasås och sallad.

Passionscheesecake (1 av 1)

Efterrätten bestod av en av mina favoriter, passionscheesecake. Också lite vårig och med en lagom frisk- och syrlighet. Om ni inte testat den tidigare så måste ni göra det. Receptet finns HÄR.

Godissushi

Blev inspirerad av den här tjejen att bjuda på godissushi. Så Stella och jag satte igång och tillverkade ett gäng. Det var lite piller, men till slut så fick vi till det hyffsat i alla fall. Det gick hem hos både barn och vuxna.

Godissushi-1
Bebiskit

Måste bara visa. Åssa hade handlat gå-bort-presenten, ett bebiskit!! Nu är vi förberedda in i minsta detalj…

Lämna en kommentar