Fredagsfeeling och god mat

Äntligen freeedag!! Längtan efter helgen blir så mycket större när vardagen börjat tuffa på igen. Till middag ikväll blev det tacos. Testade Old el Pasos tortillaskålar för första gången. Inte lika mycket söl som med vanliga tortillas.

Tim är på tacoparty, Stella ritar, mannen håller på att koppla in Apple-TV och jag håller på att packa upp mina påsar från idag. Tog en ledig dag och passade på att fylla på höstgarderoberna till barnen plus att vi snart har en födelsedag (Tim).

Funderar på vad vi ska äta mer för gott i helgen. Mini Bookmakers var det länge sedan vi åt och varför kanske inte gotta i en cheesecake med smak av passionsfrukt.

Cheesecake

Passionerad cheesecake

150 g digestivekex (ca 12 st)
50 g smör eller margarin

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och saft av en citron

Glasyr
1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tillsätt eventuellt lite vatten om degen blir för torr. Tryck ner degen i botten på en rund form med löstagbar kant. Ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i vatten cirka fem minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost creme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.

Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst en timme.

Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten i cirka fem minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet, Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna, Blanda väl och låt svalna.

Ta fram formen och bred ut gelen så att den täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen i cirka en timme, Lossa tårtan från formen runt kanten och under botten med en kniv.

Lämna en kommentar