Trettondagsmiddag

Äntligen en lugn hemmakväll med familjen. Efter veckor av julmat, fikabröd och snabbmat är det skönt att äta sin egen mat. Ikväll blev det sojakyckling och en god räktoast till förrätt. Sedan blev det horisontalläge i soffan och Beck – rum 302. Riktigt bra om du gillar Beck!

Forratt

Räktoast

4 personer
4 skivor grovt formbröd
7-8 hg räkor
Strimlad isbergssallad
1 dl majonnäs
1/2 dl chilisås
Hackad gul lök eller purjolöksringar
Citronskivor
Dill

Stek brödskivorna gyllenbruna i smör. Blanda majonnäs, chilisås och räkor. Lägg sallad i botten, klicka ut röran och garnera med lök, dill och en citronskiva.

Sojakyckling

Sojakyckling med pommes frites

4 personer
200 g margarin
Soja
Kycklinglår eller kycklingklubbor

Smält margarinet. Häll i soja tills margarinet blir svart. Doppa kycklingdelarna i sojan och lägg i en ugnsform. Häll resten av skyn över. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen på 175 grader i 35 minuter. När det har gått 35 minuter höjer du värmen till 225 grader. Flytta kycklingen längre ner i ugnen och sätt i pommes friten ovanför. När pommes friten är klar är kycklingen klar. Servera med en god sallad.

Lämna en kommentar