Italiensk smörgåstårta och lunch hela veckan

Lyxade till med smörgåstårta idag till middag. Handlade alla ingredienser till min födelsedag, men hann inte riktigt med mig då. Därför fick det bli idag istället. Gillar polarbröd i smörgåstårtor. Den här var riktigt smarrig. Inte helt fel att få smörgåstårta till lunch i ett par dagar!
Smorgåstarta

Italiensk smörgåstårta

8-10 portioner

8 st Polarbröd Polarkaka Orginal
4 msk färskost, naturell
150 g lufttorkad skinka, tunna skivor
2 dl svarta oliver, kalamata
4 msk pinjenötter, rostade
100 g cocktailtomater
125 g minimozzarella
Rucola
Basilika, några blad

Fyllning 1
200 g kronärtskocksbottnar, finhackade
2 dl hummus
2 msk flytande honung
2 dl bladpersilja, finstrimlad

Fyllning 2
100 g salami (mild sort), strimlad
2 dl färskost, naturell
2 st salladslök, finhackad
20 g rucola

Fyllning 3
150 g fetaost, mosad
2 dl crème fraiche
1 dl soltorkade tomater, strimlade
2 msk rivet citronskal

Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela fyllning 1 på två polarkakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. Lägg på två polarkakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning 2 och lägg på rucola. Lägg på ytterligare två polarkakor, fördela fyllning 3. Bred färskost på de resterande polarkakorna, lägg dem på toppen. Garnera med rucola, lufttorkad skinka, formade till rosor, svarta oliver, pinjenötter, tomater, mozzarella och basilika.

Receptet kommer från Polarbröd.

Lämna en kommentar