Mini Bookmakers

De här snittarna ska jag inte bjuda på ikväll, men de är att rekommendera till fest. Bjöd på dem för ett tag sedan och de gick åt på en gång. Det var nästan så att jag hade gjort för lite.

 photo IMG_8426_zpsbbf018f8.jpg

Mini Bookmakers

10 personer
10 formbröd, grovt eller vitt
500 g fläskfilé
100 g färskost med pepparrotssmak
50 g ruccolasallad
1,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl färska eller frysta örter, typ basilika, gräslök eller bladpersilja
1 bit pepparrot
Salt och peppar
Smör till stekning

Lägg upp formbrödet på en skärbräda och stansa ut runda skivor med hjälp av ett dricksglas. Stek gyllenbruna i lite smör eller rosta i brödrost. Skär fläskfilén i två centimeter tjocka skivor, platta till dem med handen och stek 4-5 minuter på varje. Köttet ska vara genomstekt.

Mixa ihop olivolja, vitlök och örter och smaka av med salt och peppar. Bred ett rejält lager färskost på varje brödskiva och lägg på lite ruccola, därefter en skiva fläskfilé, ringla över örtolja och avsluta med lite färskriven pepparrot. Stick gärna en tandpetare i mitten före servering, så att det blir lättare att hålla ihop det när man ska äta.

Håller på själv att förbereda det sista inför nyårsmiddagen. Vi och två familjer till ska knyta, så vi ska ha varmrätten. Har tagit mig an ett recept med savoykål, så vi för se hur det smakar. Sedan blir det marinerad entrecote, råstekt basilikapotatis och rödvinssås.

Lämna en kommentar