Dagens middag: Grillad kassler med nektariner och ljummen potatissallad

En fantastisk vecka börjar lida mot sitt slut. Efter några härliga dagar på bortaplan är det skönt att vara hemma igen. Vi åkte i söndags och gjorde första stoppet hos kompisar i Sunne.

Sunne-behandlad
Sunne2-behandlad

I Sunne hade Stella turen att bli bjuden på frukost på sängen av Maja.

Picknick

Andra stoppet gjorde vi hos vänner i Stockholm. Vädret var på topp torsdag och fredag. I Sunne i början av veckan fick vi uppleva en tromb och en himla massa blixtar. Blomkrukor flög och träd rasade över bilar och hus.

Nektariner2-beskuren

Vädret här hemma fortsätter också att vara på topp. Därför blev det grillning idag till middag, kassler och potatissallad. Ännu godare blev det med egen potatis och lök.

Grillad kassler med nektariner och ljummen potatissallad

4 personer
5 hg kassler
4 nektariner
5 msk olivolja
1/2 msk rosmarin
1/2 dl balsamvinäger
Grovmalen svartpeppar

Potatissallad
6 hg potatis
1 gul lök eller 1/2 finstrimlad purjo
Grekisk yoghurt

GÖR SÅ HÄR: Koka potatisen. Skär i skivor och lägg i en skål. Blanda ner lök och vänd ner grekisk yoghurt, så att det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.

Nektariner-beskuren

Skär nektarinerna i klyftor/skivor. Vänd dem i oljan i en bunke. Lägg nektarinerna på ett stort ark aluminiumfolie. Förslut paketet väl. Se till att skarvarna är vända uppåt. Grilla i ca 15 minuter på grillen. Blanda sedan med balsamvinägern. Strö över rosmarinen. Pensla kasslern med olja och grilla/stek någon minut på varje sida.

Lämna en kommentar