Lyxigt kvällsfika med egen sparris

sparris-beskuren

Äntligen helg och dessutom långhelg. Jippie!! Efter mycket stök, bök och några timmar på Birsta kom vi äntligen ut till stugan. Middag blev någon blandning av glass och korv på Birsta. Kanske ingen direkt helgmiddag. Istället blev det lite lyxigare kvällsfika.

Egen sparris med serranoskinka och citron

2 personer

12-16 sparrisar
2 tsk salt
1 tsk socker
4 skivor parma- eller serranoskinka
100 g philadelphiaost

Rivet skal av en halv citron
Cayennepeppar

Koka upp 1 liter vatten med saltet och sockret. Koka sparrisen knappt mjuk. Börja känn på den efter 2 minuter. Häll i kallt vatten, så att kokningen avstannar. Vira skinkan runt sparrisen. Blanda ost och rivet citronskal, 1/2 tsk salt och en gnutta cayennepeppar. Klicka en sked på varje sparrispaket. Garnera med citronskal.

Lämna en kommentar