Lyxfrulle

Godmorgon!

 photo Scones_zps1f1ccacb.jpg
Åtminstone en gång under julen och mellandagarna brukar vi lyxa till det med Leila Lindholms saffransscones. En god marmelad och en ostskiva på halvljumma scones – MUMS! Receptet ger 2 kakor, 8 scones.
2 dl mjölk
1 g saffran
7,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling
Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

Lämna en kommentar