Köttfärslåda

Tjoho!

Kände på mig att den här maträtten skulle gå hem. Den heter egentligen jaktlåda, men eftersom jag har svårt för vilt och tog nötfärs istället, kallar jag den köttfärslåda. Både Tim och Stella tog om både två och tre gånger. En perfekt vardagsrätt som i och för sig behöver 30 minuter i ugnen. Men planerar man så går det!

Pastalada-2_zps923bf8d7Gör för 6 personer, så räcker det till matlåda för 2.

Köttfärslåda

6 personer
700 g nötfärs
1,5 paket bacon
9 dl spiralmakaroner, okokta
3 dl lättcremefraiche
4,5 msk ketchup eller chilisås
1 ”Fond du Chef” eller 1,5 köttbuljongtärning
4,5 dl grädde
1 dm purjolök
Riven ost

Bryn köttfärs och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och häll i skålen. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform.

Koka ihop grädden, buljongtärningarna och cremefraichen och tillsätt sedan ketchup eller chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen. Strö den rivna osten över och gratinera i ugnen cirka 30 minuter på 225 grader. Servera med en sallad.

Receptet hittade jag på Kokaihops webbplats.

Håller på att testa ett nytt snacks till lördag som innehåller pepparkakskrydda. Just nu gräddas plåten i ugnen. Om det blir bra får ni kommer receptet inom kort.

1 tanke på “Köttfärslåda”

Lämna en kommentar