Skaldjursfrossa och slapp

Skaldjur är väl alldeles himmelskt gott. I helgen blev det frosseri i krabba och räkor – både vanliga och rökta. Rökta räkor ger en annorlunda och god smak. Vi brukar äta rökta räkor till förrätt ibland. Pricken över i:et är en klick limeaioli att doppa i. Både räkorna och aiolin finns att köpa i charken på Ica eller Coop. Till krabba är hovmästarsås väldigt gott.

Krabba1

DSC01182_zps45f38d4b

DSC01193_zpsacbeb23b

En bok, en öl och några tunnbrödpinnar i det fina vädret. Var tvungen att passa på när högsommarvärmen kom tillbaka.

DSC01166_zps5079e978

Vilken lycka. Tim, Stella, mormor och morfar lade nät som gav resultat – tre aborrar och en strömming.

DSC01197_zps323f310f

Äntligen hann vi med ett besök hos min lilla farmor. Även om det inte blir alltför ofta är det väldigt speciellt för mig. Hon och jag har alltid stått varandra nära och att se henne med barnbarnsbarnen är häftigt. Några kortrundor dasstunna och ett varv med rullatorn går hem hos de små. Dessutom brukar det ligga en chokladbit till barnen i skafferiet, vilket det gjort sedan jag var liten. Önskar att jag också är så klar i skallen när jag är 88.

IMG_0830_zps15d37d05

IMG_0833_zps6bb3542d

Lämna en kommentar