Nationaldagen och bloggfrånvaro

 photo DSC00184_zps959c36c3.jpg
Flaggan i topp på nationaldagen
Nu är jag tillbaka. Veckorna har rusat iväg och jag har varit frustrerad. Frustrerad över att inte kunna skriva och göra de blogginlägg som jag velat. Anledningen är nya kameran som krävt uppdateringar av program och plugins. Med andra ord en massa strul. Men nu tror jag äntligen att jag fått det att fungera.
 photo DSC00176_zpsde1f69a0.jpg
Liljekonvaljer luktar fantastiskt gott. Den här buketten har Stella plockat.

Kameran som är en Sony Nex-3n tar fina bilder i sig, men att fota med Camera RAW är kul för att du kan jobba med färgerna och göra andra justeringar. Det görs uppdateringar av programmen flera gånger per år, så det gäller att kolla upp vilka versioner som stödjer just din kamera. Sony Nex-3n stöds av Camera Raw 7.4 och DNG Converter 7.4. som i sin tur kräver Photoshop CS6.

Ett roligt tillägg för att kunna göra snygga collage med rätt bredd t.ex. för inlägg i bloggar är Tych Panel. Nu finns en version 2 med några fler möjligheter.

Nu håller jag tummarna för att bildhanteringen ska flyta på och att jag ska hitta inspiration till nya blogginlägg.

Lämna en kommentar