Fredagsmys

Ett favoritrecept som kommer från mamma är panerad skinkschnitzel. Alla älskar det utom Stella som tycker det är lite jobbigt att tugga. Det är väldigt passande med klyftpotatis, stekt potatis eller pommes till. Andra goda tillbehör är ärtor, persiljesmör, citronklyftor och ansjovis.

Panerad skinkschnitzel - perfekt fredagmiddag!

Panerad skinkschnitzel

4 portioner
8 skivor skinkschnitzel, färsk skinka eller skinkstek
Mjöl
Salt, peppar
2-3 ägg
Ströbröd

Tillbehör
Ärtor
Persiljesmör
Citronklyftor
Ansjovis

Sätt ugnen på 225 grader. Förbered potatisen och sätt in i ugnen. Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Blanda mjöl, salt och peppar. Vispa upp äggen i en djuptallrik. Doppa skinkan först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Stek dem bruna i olja och lite smör. Servera med klyftpotatis eller pommes och tillbehör.

♥♥♥♥♥

Lämna en kommentar