Hemmagjord Bounty


Blev så inspirerad av m.ade b.y m.ary och gjorde egen Bounty. Är också svag för godis med kokos.

Gör så här: Blanda 1 dl vispgrädde, 1 dl kokosmjölk, 50 g smör, 1 dl ljus sirap, 1 msk strösocker och 200 g kokosflingor i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ihop under konstant omrörning i ca 6-7 minuter. Pressa ut kokosmassan i en fyrkantig form, exempelvis en brödform. Ställ ner i vattenbad tills den svalnat helt. Ställ därefter in i frysen cirka 1,5-2 timmar.

Smält 400 g kvalitativ mjölkchoklad över vattenbad. Skär kokosmassan i bitar och doppa helt i chokladen. Jag använde en kökstång. Låt stelna i kylen. Jag gjorde som Mary och slog in dem i smörgåspapper. Då krävs att de är riktigt kalla, annars blir det lätt kladdigt. Perfekt att ha med som gå-bort-present.

Lämna en kommentar