Bästa morgonen på året


Älskar julaftonsmorgonen. Barnen vaknar tidigt av förväntan. Kollar julstrumpan och blir uppspelta över att tomten varit här i år igen. Sliter upp papperet och börjar pyssla med sina julklappar en stund för att sedan krypa ner i soffan med frukost och julkalendern.

Själv tog jag mig en kopp kaffe och en skinkmacka. För första året griljerade vi egen julskinka. Och den blev perfekt. Griljeringen kommer från Jul med Ernst.

Skär bort svålen från en färdigkokt skinka. Knäck ägget i en skål. Tillsätt senapen och hälften av farinsockret och vispa. Häll sedan i resten av farinsockret och ströbrödet och blanda till en kladdig smet. Vänta sedan några minuter tills ströbrödet satt sig lite. Smeta senapsblandningen över skinkan (cirka 0,5 – 1 cm tjockt). Ta nötterna och sesamfröna och tryck in jämt över senapslagret. Griljera julskinkan längst ner i ugnen på grill i cirka 10-15 minuter på 200 grader.

Lämna en kommentar