Reese’s


Det är alltid roligt att bjuda på lite nytt godis till jul. Det här receptet hittade jag hos Helena. Det smakar som Reese´s, men är egentligen Nigellas minimuffins med choklad och jordnötssmör. Mina formar var ganska djupa, så det blev 24 st. Helena tipsade om en omvänd ordning på innehållet och det testade jag.

Botten: Smält 100 g hackad mjölkchoklad och 50 g mörk choklad försiktigt över vattenbad. Fyll 1/3 av formarna. Låt stelna.

Mellanskikt: Blanda 25 g mörkt muscovadosocker, 100 g florsocker, 25 g mjukt smör och 100 g jordnötssmör, helst i en matberedare till en sandig pasta. Ta lite mindre än 1 tsk deg/pasta och forma till bollar. Lägg dem i formarna och platta till. Jag fick så mycket deg över, så här har jag halverat receptet ytterligare.

Garnering: Smält 100 g hackad mjölkchoklad och 50 g mörk choklad försiktigt över vattenbad. Fyll formarna nästan upp till kanten och garnera med strössel. Förvara svalt.

Lämna en kommentar