Onsdag: Fylld falukorv och pizzasallad

 

Korv i alla olika konstellationer är vi svaga för i vår familj. Istället för potatismos som barnen åt till den fyllda falukorven, gjorde mannen en stor sats pizzasallad till oss vuxna. Den räckte i tre dagar.

Ugnsfylld falukorv - gradinskan.se

Fylld falukorv och pizzasallad

4 personer
1 korvring
2 gula lökar
4 tomater
Ostskivor
Ketchup
Senap
Salt och peppar

Pizzasallad
1 vitkålshuvud
1 riven morot
1,5 dl olivolja
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1 tsk socker
Cirka 1 dl vatten

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta löken. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form. Stick ner ostskivor, tomatskivor och dutta i en klick ketchup och senap. Lägg löken och de resterande tomathalvorna runt korven. Strö över lite salt och peppar. Stek mitt i ugnen.

Strimla vitkålen och moroten. Blanda dressingen och häll över. Servera till korven.

Lämna en kommentar