Torsdag: Baconlindade kycklingfiléer & västerbottenost

En god kycklingrätt som även gick hem hos barnen. Köpte Kronfågels tunnskivade kycklingfiléer. Annars går det att skiva kycklingfiléerna tunt själv. Perfekt med pizzasallad från gårdagen och brysselkål som tillbehör.

4 personer
600 g tunnskivade kycklingfiléer
Salt och peppar
1 tsk örter
1 dl riven Västerbottenost
1 paket bacon
1 msk smör
Kantareller
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl havregrädde
Eventuellt färsk basilika

Strö salt, peppar och örter på kycklingfiléerna. Fördela osten på alla filéer och rulla ihop. Linda baconskivor om filéerna. Hetta upp en stekpanna och med smör och lägg ner kycklingrullarna. Låt steka runt om i några minuter. Låt kantarellerna steka med några minuter. Häll på vatten, fond och grädde. Låt sjuda 10 minuter. Lägg eventuellt på färska basilikablad.

Lämna en kommentar