Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

 photo IMG_5486_zpsb34c57b6.jpg
 photo IMG_5489_zps8aeb42ad.jpg

Ikväll lagade vi ett recept som fick full pott av alla. Valde att göra köttbullarna milda, så att de även skulle gå hem hos barnen. Receptet är beräknat för 4 personer.

900 g fast potatis
2 morötter
2 rödlökar
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
Färsbullar
500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 dl vatten
1 ägg
1 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk chunky tomato salsa (à ca 350 g)

Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på. Skala morötter och lök, skär morötterna i bitar och löken i klyftor. Lägg allt i en form och blanda runt med olivoljan, krydda med salt och peppar. Placera formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.

Blanda ströbröd, kryddmix, vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar (för 4 port) och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm. Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.

Receptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar