Godaste pajen på länge


Idag testade jag ett recept på spenat- och fetaostpaj. Minskade mängden smör och ändrade lite i ingredienserna till pajdegen, så att den inte skulle bli allt för fet. Hur gott som helst och dessutom ganska enkelt. Det är första gången jag använder rysk yoghurt.

Spenat- och fetaostpaj 
4 personer 
2,25 dl vetemjöl 
0,75 dl grahamsmjöl 
100 g kallt smör 
1 tsk salt 
4 msk rysk yoghurt 
Fyllning
1 liten skivad purjo 
100 g färsk bladspenat 
150 g fetaost 
Smör till stekning 
3 ägg 
3 dl rysk yoghurt 
10-12 coctailtomater 

Mixa mjölsorterna, smör, salt och yoghurt i en matberedare. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila en stund i kylen. Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda i 200 grader ugnsvärme i cirka 10 minuter. Låt purjolöken mjukna i smör i en kastrull och rör ner spenaten. Salta och peppra. Lägg röran i pajformen och smula över fetaost. Vispa ihop yoghurt och ägg. Salta, peppra och häll i pajformen. Fördela halva tomater över. Grädda i 20-30 minuter tills pajen känns fast. Strö över ett par basilikablad och servera en grönsallad till.

Lämna en kommentar