Quinoasallad med kyckling, rostade rödbetor och getostkräm


Min kollega Kerstin delar flera intressen med mig, bland annat mat och pyssel. Förra veckan hade hon med sig sin senaste GI-bok av Ola Lauritzson. Jag kopierade nästan hela boken. Det här goda receptet på quinoasallad med kyckling, rostade rödbetor och getostkräm var ett av dom. Passande när jag ganska nyligen tömde trädgårdslandet på rödbetor. Barnen älskar kyckling, quinoa och solrosfrön, så det passade även dom.

4 portioner

4 dl strimlat grillat kycklingkött
4 dl quinoa (röd eller vit)
8 späda rödbetor
Salt och peppar
4 msk olivolja
300 g salladsmix
3 tsk hackad röd chili
1 dl rostade solroskärnor

Getostkräm
200 g getost
1 dl mjölk
Salt och peppar

Värm ugnen till 200 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, gärna med buljong. Skala och lägg rödbetorna i en smord långpanna, krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Ugnsbaka i 10-15 minuter, tills rödbetorna är mjuka (jag hade de inne ca 20 minuter).

Blanda getosten och mjölken med gaffel till en kräm. Smaka av med lite salt och peppar.

Skiva rödbetorna i mindre bitar och blanda ihop alla ingredienser till en krämig sallad. Toppa med rostade solroskärnor.

Lämna en kommentar