Idag testade jag ett recept på spenat- och fetaostpaj. Minskade mängden smör och ändrade lite i ingredienserna till pajdegen, så att den inte skulle bli allt för fet. Hur gott som helst och dessutom ganska enkelt. Det är första gången jag använder rysk yoghurt.
Mixa mjölsorterna, smör, salt och yoghurt i en matberedare. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila en stund i kylen. Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda i 200 grader ugnsvärme i cirka 10 minuter. Låt purjolöken mjukna i smör i en kastrull och rör ner spenaten. Salta och peppra. Lägg röran i pajformen och smula över fetaost. Vispa ihop yoghurt och ägg. Salta, peppra och häll i pajformen. Fördela halva tomater över. Grädda i 20-30 minuter tills pajen känns fast. Strö över ett par basilikablad och servera en grönsallad till.