Den här efterrätten bjöd mamma oss på. Helt fantastisk! Flädern är som finast nu.
Flädergubbar med maräng- och citrusgrädde
4 portioner
Tid 15 minuter
500 g (1 l) jordgubbar
1 vaniljstång
1/2 koncentrerad flädersaft
Grädde
2 dl vispgrädde
Ca 20 maränger
1 dl lemon curd
Ca 1 msk vatten
Skölj, knoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör dem i flädersaft och blanda med jordgubbarna. Låt stå en stund att marinera. Vispa grädden och smula ner marängerna (men spara lite smulor till garnering). Rör curden mjuk med vatten. Vänd med lätta drag ner den lite slarvigt i grädden. Lägg jordgubbar i glas och häll över lagen. Klicka på grädden. Toppa gärna med lite extra curd och marängsmulor.
Receptet kommer från Icakuriren.