Rostad potatis med färsk spenat och senapsvinägrett

GI i all ära, men färskpotatis på sommaren är jag riktigt svag för. Goda potatissallader, kokt med lite smör på eller bara stekt i ugn. Till en bit grillat finns det mycket gott att göra. Den här potatissalladen är fantastiskt god.

Rostad potatis med färsk spenat och senapsvinägrett

6-8 portioner
1 kg färskpotatis
5-6 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt och peppar
100 g färsk babyspenat
1 liten rödlök
1 knippe rädisor

Vinägrett
4 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
Salt och peppar
1 nypa socker

Dela potatisen på mitten och lägg i en långpanna tillsammans med halverade vitlöksklyftor, lite olivolja, salt och peppar. Rör runt och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter eller tills potatisen har blivit gyllenbrun och fin. Blanda den varma potatisen med spenaten, fint skivad lök och rädisor. Ringla över vinägretten.

Lämna en kommentar