Fisk med bacon och kikärtsmos

Var sugen på fisk idag. Tim och Stella gillade moset, men inte fisken något vidare. När jag förklarade att man måste äta fisk ibland för att må bra och bli stark gick några tuggor ner. Stefan fyllde i att hockespelare som äter bra mat presterar bättre. Då gick några ytterligare tuggor ner. Dessutom fick de som åt upp se Narnia på datorn i sängen istället för kvällsläsning. Det blev till slut allihopa som tittade på film utom Stefan som valde fotboll istället.

Gjorde en god vitlökssås till som inte syns på bilden

Fisk med bacon och kikärtsmos

4 portioner
400 g hoki- eller sejfilé
Ca 4 bitar färdigköpt grillad paprika i olja (ca 150 g) alt. soltorkade tomater
1 knippe färsk timjan (eller persilja + 1/2 tsk torkad timjan)
1 tsk salt
1 pkt bacon

Sås
2 dl lättcremefraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt

Kikärtsmos
1/2 kg potatis (uteslut eller ta mindre potatis för lägre GI)
1 burk väl avrunna kikärtor
200 g ärtor
En skvätt mjölk
Olivolja eller smör
Salt och peppar
Oliver

Tina fisken helt. Lägg fram den i god tid eller tina den i micron. Sätt ugnen på 225 grader. Sära på filéerna på längden. Lägg en rad med inlagda paprikor och timjan längs filéen. Salta. Lägg den andra filébiten över och bind ihop fisken med baconskivor. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Skala och koka potatisen i mindre bitar. Blanda samman såsen. Lägg i kikärtor och ärtor med potatisen när den nästan är klar. Slå av vattnet och pressa genom potatispress. Rör ut med mjölk och en smörklick eller olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera oliver till.

Lämna en kommentar